ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FINDIK EZME SOSLU ARMUT

Fındık Ezme Soslu Armut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fındık Ezme Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 150 gr fındık ezmesi
  • 150 gr toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 4 armut

Karamel için

  • 100 gr tereyağı
  • 300 gr toz şeker

Fındık Ezme Soslu Armut Nasıl Yapılır?

Süt, fındık ezmesi, toz şeker ve yumurta sarılarını tencereye alıp iyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Armutların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve tereyağını tavaya alıp karamel haline getirin. Ortadan ikiye kesilmiş armutları ekleyip karameli meyvelerin her yerini kaplayana kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine fındık ezmeli sosu ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!