Fındık Ezme Soslu Armut

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Fındık Ezme Soslu Armut Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- Yarım litre süt
- 150 gr fındık ezmesi
- 150 gr toz şeker
- 3 yumurta sarısı
- 4 armut
Karamel için
- 100 gr tereyağı
- 300 gr toz şeker
Fındık Ezme Soslu Armut Nasıl Yapılır?
Süt, fındık ezmesi, toz şeker ve yumurta sarılarını tencereye alıp iyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Armutların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Şeker ve tereyağını tavaya alıp karamel haline getirin. Ortadan ikiye kesilmiş armutları ekleyip karameli meyvelerin her yerini kaplayana kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine fındık ezmeli sosu ekleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR