ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ SÜRPRİZ TATLI

Erikli Sürpriz Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli Sürpriz Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 75 gr margarin
  • 220 gr un
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 7 çorba kaşığı süt 

İç malzemesi:

  • 700 gr kırmızı erik
  • 1.5 kahve fincanı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tarçın 

Üzeri için:

Pudra şekeri

Erikli Sürpriz Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Margarini küçük küçük doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Kabartma tozu, tuz ve margarini ilave edip pürtüklü bir hamur hazırlayın. 1 kahve fincanı tozşeker ilave edip yoğurun. 
  • Yumurtayı 5 kaşık sütle çırpın. Hazırladığınız pürtüklü hamurun ortasını havuz gibi açıp yumurtalı sütü ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
  • Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 1 santim kalınlığında açın. Bardak ağzı ile yuvarlaklar halinde kesin. 
  • Erikleri yıkayıp kurulayın. Dörde dilimleyip çekirdeklerini çıkarın ve 25x21 santimlik dikdörtgen bir kalıba yayın.
  • 2 çorba kaşığı tozşekeri ayırın, kalan şekeri ve 1 çay kaşığı tarçını eriklerin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve ılınmaya bırakın. 
  • Hazırladığınız hamurları kalıptaki eriklerin üzerine, uçları hafif üstüste gelecek şekilde yerleştirin. Kalan 2 kaşık sütü fırça ile hamurların üzerine sürün.
  • Ayırdığınız tozşeker ve kalan tarçını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 15 dakika pişirin. Fırın ısısını 180'e düşürüp 10 dakika daha pişirin.
  • Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dİlerseniz, klasik sürpriz tatlı ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!