ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ERİK SOSLU PASTACIKLAR

Erik soslu pastacıklar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erik soslu pastacıklar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 400 gr labne peyniri
  • 400 ml krema
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 6 kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Ufalanmış Antep fıstığı
  • Nane yaprağı

Erik soslu pastacıklar Nasıl Yapılır

Bisküvileri bir mutfak poşetine doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp elinizle ezerek iyice ufalayın. Büyük bir kaseye alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına alıp elinizle üzerine bastırıp düzleyin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, pudra şekeri ve labne peynirini bir kasede çırpın. Krema, vanilya, yumurta aklarını ekleyip yavaşça karıştırın. Karışımı tereyağlı bisküvinin üzerine dökün. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Şeker ve su ilave ederek pişirin. Ocaktan almadan önce nişastayı ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra blenderle ezerek sos haline getirin. Antep fıstığı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.