Erik Soslu Pastacıklar

Erik Soslu Pastacıklar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Erik Soslu Pastacıklar için

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 400 gr labne peyniri
  • 400 ml krema
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 6 kırmızı erik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Ufalanmış Antep fıstığı
  • Nane yaprağı
Erik Soslu Pastacıklar

Nasıl Yapılır

Bisküvileri bir mutfak poşetine doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp elinizle ezerek iyice ufalayın. Büyük bir kaseye alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına alıp elinizle üzerine bastırıp düzleyin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, pudra şekeri ve labne peynirini bir kasede çırpın. Krema, vanilya, yumurta aklarını ekleyip yavaşça karıştırın. Karışımı tereyağlı bisküvinin üzerine dökün. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Şeker ve su ilave ederek pişirin. Ocaktan almadan önce nişastayı ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra blenderle ezerek sos haline getirin. Antep fıstığı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo