Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble

Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble
24 Haziran 2024

Tatlı Sevdası Başlasın! Elmalı & Yabanmersinli Crumble ile lezzetin doruklarına çıkın. İnce dilimler halindeki taptaze elmalar ve ekşi yabanmersini dolgusu, altın rengi çıtır çıtır hamur ile buluşuyor. Her ısırıkta yeni bir tat keşfi için hazır olun. Haydi, mutfağa geçelim ve bu lezzetli tatlıyı deneyimlemeye başlayalım.

Apple Pie tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Elmalı & Yaban Mersinli Crumble kaç kaloridir?

Bir porsiyon elmalı & yaban mersinli Crumble 170 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble için

Malzemeler

Elmalı Harç İçin;

  • 4 adet soyulup doğranmış elma
  • 250 gr yaban mersini
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz

Crumble Hamuru İçin;

  • 250 gr soğuk tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı beyaz şeker
  • 1 kahve fincanı yulaf
  • Bir tutam tuz
Elmalı Ve Yaban Mersinli Crumble

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaseye dilimlenmiş elma, şeker, tarçın, un, limon suyu ve yaban mersinini ilave edip güzelce harmanlayın.
  2. Kullanacağınız fırın kabının içerisine elmalı harcı dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzleyin.
  3. Başka bir kaseye un, beyaz şeker, esmer şeker, yulaf ve soğuk tereyağını ekleyin.
  4. Çatalın arka yüzüyle veya elinizle karışımı iyice yoğurun. Kum gibi bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Elde ettiğiniz crumble hamurunu, elmalı harcın üzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  7. Fırından çıkan ve üzeri nar gibi kızaran crumble, servise hazırdır.
  8. Crumble’ı istediğiniz bir servis tabağına alın ve üzerine bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

üzerine taze nane veya fesleğen yaprakları serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Crumble'ı hemen fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin. Bu, çıtır dokusunun ve içindeki meyvelerin aromasını en iyi şekilde gösterecektir.

Püf Noktası
  • Crumble hamurunu hazırlarken tereyağının soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Soğuk tereyağı, crumble hamuruna kıvam verecek ve aynı zamanda hamurun çıtır olmasını sağlayacaktır.
  • Meyvelerle birlikte kullanacağınız şeker miktarını meyvelerin doğal tatlarına göre ayarlanmalıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo