Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı

Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı için

Malzemeler

  • 4 elma
  • 50 gr esmer şeker
  • 60 ml portakal suyu
  • 100 gr bütün badem içi
  • 80 gr tereyağı
  • 1 hazır meyveli kek

Karamel sos için

  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr esmer şeker
  • 80 ml portakal suyu
Elmalı Ve Karamel Soslu Tatlı

Nasıl Yapılır

Sekiz tane krem karamel kaplarının içine tereyağı sürün. Hazır meyveli keki parmak uzunluğunda ve iki parmak kalınlığında kesin. Krem karamel kaplarının içine hafifçe üst üste ve dik bir şekilde dizin. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Küçük parçalar şeklinde doğrayın. Elma, portakal suyu ve şekeri tavaya alıp pişirin. Bütün bademleri ekleyin. Kapların içine bademli elmaları paylaştırın. Üzerlerini kek parçaları ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Karamel sos için, tereyağı ve şekeri tavaya alıp karamel haline gelene kadar pişirin (şekerin yanmamasına dikkat edin). Portakal suyunu ekleyip hızlıca karıştırın. Tatlıların üzerine karamel sosunu gezdirip servis yapın.


Elma:
Lezzeti ve besleyiciliği açısından en çok tüketilen meyvelerin başında gelen elma ile tüm kış mevsimi boyunca çeşit çeşit tatlılar pişirmenizi tavsiye ediyoruz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo