ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ELMALI VE CEVİZLİ CRUMBLE

Elmalı ve cevizli crumble

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı ve cevizli crumble tarifi için malzemeler

  • 1/3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 75 gr ufalanmış ceviz içi
  • 1/8 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 75 gr margarin (soğuk)
  • 4 kırmızı elma
  • 50 gr böğürtlen
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Dondurma

Elmalı ve cevizli crumble Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alıp çatalla karıştırın. Soğuk margarini küçük küpler şeklinde doğrayıp ekleyin ve çatalla ezerek karıştırın (iri kum taneleri görünümünde olmalı). Yulaf ezmesinin kalanını ekleyip tekrar karıştırın. Oda ısısında bekletin. Elmaları iyice yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini ve saplarını temizleyip iri küpler şeklinde doğrayın. Elma, böğürtlen, şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Elmalı harcı içi yağlanmış bir fırın kabına yayın. Üzerine yulaf ezmeli harcı meyvelerin üzerini kapatacak şekilde ilave edin. Sıcak fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için 10 dakika bekletin. Dondurmayla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.