ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI PASTACIKLAR (APFELKÜCHLEİN)

Elmalı Pastacıklar (Apfelküchlein)

Elmalı pastacıklar (Apfelküchlein)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Pastacıklar (Apfelküchlein) Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet elma
  • 2 yumurta
  • 125 g un
  • 125 ml süt
  • 1/2 paket kabartma tozu 

Ayrıca

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Elmalı Pastacıklar (Apfelküchlein) Nasıl Yapılır?

@lezizsofralar
345 bin takipçi
Seval Bolat

  • Elmaları soyup halka şeklinde dilimleyin. Çekirdek kısımlarını çıkartın. 
  • Diğer tarafta yumurta, un, süt ve kabartma tozunu topak kalmayacak şekilde çırpın.
  • Ayçiçek yağını bir tavaya alıp ısıtın. Bir tabakta toz şeker ve tarçını karıştırıp hazırlayın. Yağ ısınınca elma dilimlerini yumurtalı harca iki taraflı batırıp dikkatlice yağın içine bırakın. Orta ateşte her iki tarafını da güzelce kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Hafif yağını çekince, hemen toz şeker ve tarçın karışımına bulayın ve servis tabağına alın. Yanında dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın.

Kıtır hamurlu elmalı tatlı tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!