ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI KUP

Elmalı Kup

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Kup Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kırmızı elma
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 kibrit kutusu kadar loğusa şekeri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı ile antep fıstığı

Elmalı Kup Nasıl Yapılır?

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden...

Elmaları ortadan iki yekesip soyun  ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Çekirdeklerini ve loğusa şekerini iki subardağı suda eriyene kadar kaynatın. Elmaları ekleyip rengi kızarana ve yumuşayana kadar pişirin.

Süt, şeker ve pirinç ununu tencereye alıp iyice çırpın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin.

Yarım elmaları servis kaselerinin dibine yerleştirin. Üzerlerine muhallebiyi paylaştırın. Kalan elmalar muhallebinin üzerine yerleştirip antep fıstığıyla süsleyin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!