Elmalı Krep Tatlısı

Elmalı Krep Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Krep Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 krep
  • 4 elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 top vanilyalı dondurma

Karamel sos için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı krema
Elmalı Krep Tatlısı

Nasıl Yapılır

Sos için şekeri tavaya alıp karıştırmadan eriyinceye kadar bekletin. Tereyağını ekleyip erimeye bırakın. Krema ilave edin ve birkaç dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Elmaların kabuklarını soyup iri küpler şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Şeker ve vanilya ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ekleyip ocaktan alın. Krepleri dörde katlayıp servis tabaklarına alın. Elmaları içlerine yerleştirin. Üzerine vanilyalı dondurma ekleyip karamel sos gezdirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo