ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ELMA GÜLLERİ

Elma gülleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elma gülleri tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 kırmızı elma
  • 1 milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • Pudra şekeri

Elma gülleri Nasıl Yapılır

Bir sos tenceresinde su ve limon suyunu karıştırın. Kabuklarını soymadan ince dilimlediğiniz elmaları limonlu su karışımına ekleyin. 3-4 dakika, elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Milföy hamurunu bir merdane yardımıyla ince açıp 6 şerit kesin. Kayısı reçelini küçük bir sos tenceresine alın. Üzerine üç yemek kaşığı su ekleyip ısıtın. Milföy hamuru şeritlerini yağlı kağıt serili bir zemine alın ve ısıttığınız kayısı reçelini fırça yardımıyla sürün. Uç kısmına süzdüğünüz elmaları üst üste gelecek şekilde yerleştirin tarçın serpin ve elmaların yarısını hamurun kalan kısmıyla kapatıp gül şekli verecek şekilde rulo sarın. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Elde ettiğiniz elma güllerini muffin kalıplarına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 - 40 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.