Dondurmalı Ayvalı Strudel

Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Dondurmalı Ayvalı Strudel Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam tuz
- Bir tutam toz şeker
- Yarım çay bardağı su
Ayvalı karışım için:
- 3 orta boy ayva
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 50 g tereyağı
- 4 yemek kaşığı esmer toz şeker (tepeleme)
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 çay kaşığı tarçın
Servis için:
- Pudra şekeri
- 1 kahve fincanı krema
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- Vanilyalı dondurma
Dondurmalı Ayvalı Strudel Nasıl Yapılır?
- Hamuru için unu yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, şekeri ve sıvı yağı ekleyin.
- Azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında bu şekilde yarım saat kadar dinlendirin.
- İç malzemesi için ayvaları yıkayıp süzün. Kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve galeta ununa bulayın.
- Şeker ile tereyağını tavada eritin. Ayvaları ve kuş üzümlerini ekleyerek 10 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, tarçını ekleyip tatlandırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
- Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava yardımı ile yuvarlak ve ince bir hamur açın.
- Ayvalı karışımı kaşık yardımı ile hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. Hamurun iki ucundan tutup rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ile tatlandırılıp çırpılmış krema ve vanilyalı dondurma ile birlikte ılık olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR