ÇİLEKLİ PANNA COTTA




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Malzemeler
- 200 ml krema
- 45 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 gr yaprak jelatin veya 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 100 gr yoğurt
Üzeri için
- 100 gr çilek püresi
- 30 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
Süslemek için
- Rendelenmiş çikolata
- Çilek dilimleri
- Nane yaprağı
Hafif tatlı tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Krema, vanilya ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine, ıslatacak kadar soğuk ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp jelatini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Geniş ve temiz bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Yoğurdu kremaya ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın. Buzdolabına alarak donuncaya kadar bekletin.
Şeker ve çilek püresini ısıtın. Jelatinin üzerine soğuk su dökün. Yumuşayan jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca panna cotta’ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Rendelenmiş Çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek servis yapın.



Dergide bu ay neler var?
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!