ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ÇİLEKLİ MERENG KATLARI

Çilekli mereng katları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli mereng katları tarifi için malzemeler

  • 4 yumurta akı (oda sıcaklığında)
  • 1 tutam tuz
  • ¼ tatlı kaşığı krem tartar
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 160 gr bitter çikolata (eritilmiş)
  • 400 ml krema
  • 1/3 su bardağı pudra şeker
  • 500 gr çilek

Çilekli mereng katları Nasıl Yapılır

Yumurta aklarına tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Şekeri azar azar ekleyip 10 dakika çırpmaya devam edin. Krem tartarı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Kahveyi ezerek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Yağlı kağıt üzerine 20 cm çapında 3 yuvarlak çizin ve karışımı içlerine yayın. 120 derece fırında 35-50 dakika pişirin. Fırından alarak kağıttan dikkatlice ayırın. Kremayı pudra şekerle koyulaşıncaya kadar çırpın. Merenglerin arasına önce eritilmiş çikolata sürün. Üzerine krema yayın ve dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerini çilek ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.