Armutlu Strudel

Armutlu Strudel
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Armutlu Strudel için

Malzemeler

  • 8 yaprak baklava yufkası
  • 80 gr tereyağı
  • 4~5 armut
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru yaban mersini (cranberry)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Pudra şeker
Armutlu Strudel

Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup iri doğrayın. Üzüm, yaban mersini, şeker ve tarçını ekleyip harmanlayın. Tereyağını eritip yufkaların aralarına fırçayla sürerek üst üste dizin. Armut karışımını yufkanın geniş ucuna yerleştirip rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını üzerine sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo