ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUTLU STRUDEL

Armutlu Strudel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armutlu Strudel Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yaprak baklava yufkası
  • 80 gr tereyağı
  • 4~5 armut
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru yaban mersini (cranberry)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Pudra şeker

Armutlu Strudel Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını soyup iri doğrayın. Üzüm, yaban mersini, şeker ve tarçını ekleyip harmanlayın. Tereyağını eritip yufkaların aralarına fırçayla sürerek üst üste dizin. Armut karışımını yufkanın geniş ucuna yerleştirip rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını üzerine sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!