ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ARMUTLU STRUDEL

Armutlu strudel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu strudel tarifi için malzemeler

  • 8 yaprak baklava yufkası
  • 80 gr tereyağı
  • 4~5 armut
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kuru yaban mersini (cranberry)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Pudra şeker

Armutlu strudel Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup iri doğrayın. Üzüm, yaban mersini, şeker ve tarçını ekleyip harmanlayın. Tereyağını eritip yufkaların aralarına fırçayla sürerek üst üste dizin. Armut karışımını yufkanın geniş ucuna yerleştirip rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını üzerine sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.