ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUT PÜRESİ

Armut Püresi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armut Püresi Tarifi İçin malzemeler

  • 4 armut
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Armut Püresi Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını soyup, dörde bölün, ortalarını temizleyin ve içine renklerinin kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu karıştırılmış soğuk sulu kasenin içine dilimleyin. Bir tencerede tereyağını eritin. Armutların suyunu süzüp 2 yemek kaşığı su ile tencereye koyun. Kapağını kapatıp armutlar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin. Şekerini ekleyin. Armutlar yumuşayana ve su buharlaşana dek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla ezerek püre haline getirin. Tatlı bir krakerin üzerine sürerek servis yapın.

Armut
Armut, oldukça fazla lif içerir. Orta boy bir armut, günlük almanız gereken lif oranının %20-25’ini karşılar.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!