ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ARMUT PÜRESİ

Armut püresi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armut püresi tarifi için malzemeler

  • 4 armut
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Armut püresi Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup, dörde bölün, ortalarını temizleyin ve içine renklerinin kararmasını önlemek için 2 yemek kaşığı limon suyu karıştırılmış soğuk sulu kasenin içine dilimleyin. Bir tencerede tereyağını eritin. Armutların suyunu süzüp 2 yemek kaşığı su ile tencereye koyun. Kapağını kapatıp armutlar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin. Şekerini ekleyin. Armutlar yumuşayana ve su buharlaşana dek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla ezerek püre haline getirin. Tatlı bir krakerin üzerine sürerek servis yapın.

Armut
oldukça fazla lif içerir. Orta boy bir armut, günlük almanız gereken lif oranının %20-25’ini karşılar.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.