ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ZENCEFİLLİ KAKAOLU MUFFİNLER

Zencefilli Kakaolu Muffinler

Zencefilli kakaolu muffinler

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Kakaolu Muffinler Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 paket kremşanti

Zencefilli Kakaolu Muffinler Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri yoğurma kabına aktarıp, mikser yardımıyla şeker eriyinceye kadar, yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Tarçın, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya, kabartma tozu, zencefil, yoğurt ve eritilmiş tereyağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine elenmiş un, kakao, ceviz ve fındık içini ilave edip tahta bir kaşık veya silikon spatula ile iyice karıştırın.
  • Muffin kalıplarını yağlayıp kek harcını 1’er parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra üzerlerini kremşanti ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!