ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ TOP KEK

Vişneli Top Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Top Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1.5 çay bardağı bal
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 50 gr eritilmiş ılık tereyağı
  • 15~20 vişne komposto tanesi

Vişneli Top Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Vişne tanelerini süzgece alıp süzün ve kağıt havlu üzerine yayıp kurutun.

Un ve karbonatı çukur bir kaba eleyin. Limon kabuğunu ilave edip harmanlayın.

Bal, yumurta, süt ve eritilmiş ılık tereyağını bir kasede mikserle çırpın. Ballı harcı unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin.

Hamuru küçük mafin kalıplarına üstten bir parmak boşluk bırakacak şekilde paylaştırın. Her kalıbın üzerine 2-3 vişne ilave edip hafifçe hamurun içine batırın.

Mafin kalıplarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!