ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ VİŞNELİ ÇİKOLATALI CUPCAKE

VİŞNELİ ÇİKOLATALI CUPCAKE

Vişneli çikolatalı cupcake
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli çikolatalı cupcake tarifi için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 90 g yumuşak tuzsuz tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1 su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı silme kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı vişne konservesi veya reçeli

Frosting için

  • 1 su bardağı yumuşak tuzsuz tereyağı
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 1/3 su bardağı vişne konservesi veya reçeli
Vişneli çikolatalı cupcake Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Mu n kalıbının içine mu n pişirme kağıtlarını dizin. Geniş bir çırpma kabında sıvı yağ, tereyağı ve toz şekeri kabarana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın, ardından vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu sütle karıştırarak diğer hamur karışımına ekleyip yeniden iyice çırpın. Kalıplara paylaştırıp, önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan keklerin üzerini bıçak yardımıyla delerek içini reçelle doldurun.
  • Frosting için tereyağını orta hızda kabarana kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Kaymağı da ilave edip kıvam alana kadar çırpın. Eğer yeterince katı olmazsa biraz daha pudra şekeri ekleyerek koyu kıvam almasını sağlayın. Krema torbasına alın ve hazırladığınız cupcake’lerin üzerine sıkın. Vişne taneleri ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!