ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ CHEESECAKE

Vişneli Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr margarin
  • 400 gr labne peyniri
  • 100 gr beyaz çikolata
  • 2/3 su bardağı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 ml krema
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin

Üzeri için

  • 500 gr çekirdeksiz vişne
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • Kırmızı gıda boyası

Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırın. Pasta çemberlerinin tabanlarına paylaştırın ve bastırarak yayın. Dört yemek kaşığı kremayı ısıtın ve toz jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kalan krema ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı sos tenceresine alın ve kısık ateşte erimeye bırakın. Peynir, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Eritilmiş çikolata ve jelatinli kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırın ve buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Vişne, şeker, kırmızı gıda boyası, vanilya ve nişastayı bir tavada orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca pastaların üzerine paylaştırın ve servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!