Vişneli Bademli Kek

Vişneli Bademli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Bademli Kek için

Malzemeler

Kıtır hamuru için

  • 1+1/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 90 g soğuk tereyağı

Keki için

  • 250 g dondurulmuş vişne
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı file badem
  • Bir tutam tuz
  • 115 g tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için

  • File badem
  • Vişne
  • Pudra şekeri
Vişneli Bademli Kek

Nasıl Yapılır

Kıtır hamuru hazırlamak için tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın. Mutfak robotunun haznesine un, tuz ve şekeri ekleyin. Donmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulananıp bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Keki hazırlamak için; vişneleri bir süzgece alarak fazla suyunun akmasını bekleyin. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Mikser kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin. Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve iyice çırpın. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün. Hazırladığınız kıtır hamuru tepesine serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzerine vişne, file badem ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo