ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİŞNELİ BADEMLİ KEK

Vişneli Bademli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Bademli Kek Tarifi İçin malzemeler

Kıtır hamuru için

  • 1+1/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz
  • 90 g soğuk tereyağı

Keki için

  • 250 g dondurulmuş vişne
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı file badem
  • Bir tutam tuz
  • 115 g tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için

  • File badem
  • Vişne
  • Pudra şekeri

Vişneli Bademli Kek Nasıl Yapılır?

Kıtır hamuru hazırlamak için tereyağını minik küpler halinde kesip buzlukta en az 20 dakika soğumaya bırakın. Mutfak robotunun haznesine un, tuz ve şekeri ekleyin. Donmuş tereyağı küplerini ekleyin ve kısa aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulananıp bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Keki hazırlamak için; vişneleri bir süzgece alarak fazla suyunun akmasını bekleyin. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Mikser kabında oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karışıp rengi açılana kadar, yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin. Mikserin hızını düşürüp unu ekleyin ve iyice çırpın. Hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine dökün. Hazırladığınız kıtır hamuru tepesine serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Üzerine vişne, file badem ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!