ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TURUNÇGİLLİ UNSUZ KEK

Turunçgilli Unsuz Kek

Turunçgilli unsuz kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Turunçgilli Unsuz Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 340 g bitter çikolata
  • 250 g tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 1 greyfurt
  • 2 portakal
  • 3 mandalina

Turunçgilli Unsuz Kek Nasıl Yapılır?

  • Çikolata ve tereyağını bir cam kaseye alarak benmari usulü eritin. Ocaktan alıp toz şekerin 3/4 kadarını ilave edip karıştırın ve ılınması için bir kenara alın. Yumurtalar ve kalan toz şekeri geniş bir kasede bir mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Vanilyayı ilave edin. 
  • Ilınan çikolatayı azar azar ve sürekli karıştırarak harca ilave edin. Harcı hafif yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Kekinizi bir fırın tepsisine alın ve tepsiye bir parmak yüksekliğinde olacak şekilde su koyun. 
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 75-80 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizin üzerini dilimlediğiniz turunçgillerle süsleyin. Servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!