Tavada Çikolatalı Kek

Tavada Çikolatalı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavada Çikolatalı Kek için

Malzemeler

  • 55 g tereyağı
  • 125 g su
  • 55 g fındık yağı
  • 60 g süt
  • 25 g kakao
  • 155 g un
  • 5 g kabartma tozu
  • 5 g vanilya
  • 150 g toz şeker
  • 1 yumurta

Ganaj için

  • 200 g bitter çikolata
  • 25 g tereyağı
  • 120 g krema
  • 55 g pekan cevizi

Üzeri için

  • Dondurma
  • Pekan cevizi
Tavada Çikolatalı Kek

Nasıl Yapılır

Tereyağını bir sos tenceresinde eritip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında su, fındık yağı, süt, kakao ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla iyice çırpıp karışıma ilave ederek tekrar karıştırın. Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ganajı hazırlamak için bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın. Pekan cevizini ekleyip ocaktan alın. Ganajı ılınan kekin üzerine dökün. Vanilyalı dondurma ve pekan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo