ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ TAVADA ÇİKOLATALI KEK

Tavada çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavada çikolatalı kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 55 g tereyağı
  • 125 g su
  • 55 g fındık yağı
  • 60 g süt
  • 25 g kakao
  • 155 g un
  • 5 g kabartma tozu
  • 5 g vanilya
  • 150 g toz şeker
  • 1 yumurta

Ganaj için

  • 200 g bitter çikolata
  • 25 g tereyağı
  • 120 g krema
  • 55 g pekan cevizi

Üzeri için

  • Dondurma
  • Pekan cevizi

Tavada çikolatalı kek Nasıl Yapılır

Tereyağını bir sos tenceresinde eritip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında su, fındık yağı, süt, kakao ve ılınan tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta sarılarını bir mikser yardımıyla iyice çırpıp karışıma ilave ederek tekrar karıştırın. Kek harcını yapışmaz yüzeyli bir tavaya döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ganajı hazırlamak için bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın. Pekan cevizini ekleyip ocaktan alın. Ganajı ılınan kekin üzerine dökün. Vanilyalı dondurma ve pekan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.