Tarçınlı kremalı kek

Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
50 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tarçınlı kremalı kek tarifi için malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 5 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı eritilip soğutulmuş tereyağı
- 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
Tarçınlı krema için
- 1 su bardağı tereyağı
- 5 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
- 1 su bardağı krema
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Çubuk tarçın
Tarçınlı kremalı kek Nasıl Yapılır
- Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını harmanlayın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
- Eritip soğuttuğunuz tereyağını ve vanilya esansını ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Unlu harcı ekleyin ve bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kremayı ilave edip tekrar karıştırın.
- Harcı hafif yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Tarçınlı krema için tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt, tarçın, vanilya esansı ve kremayı ilave edip 3 dakika daha çırpın.
- Pişen keklerinizi kalıplarından çıkartın. Kremanın yarısını bir tanesinin üzerine sürün ve diğer keki üzerine yerleştirin. Kalan krema ile kekin üzerini ve kenarlarını kaplayıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
- Üzeri için tarçın ve toz şekeri bir kasede karıştırın. Buzdolabından çıkan kekin üzerine serpin. Çubuk tarçınla süsleyip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!