ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ SOĞUK VE KIRMIZI

Soğuk ve kırmızı

Soğuk ve kırmızı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğuk ve kırmızı tarifi için malzemeler

Alt taban için:

  • 3 kuru incir
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Pancarlı üst kat için:

  • 3 taze pancar
  • 1 muz
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması
  • 200 g kaju fıstığı (1 gece suda beklemiş)
  • 400 ml su
  • 1/4 su bardağı bal

Soğuk ve kırmızı Nasıl Yapılır

  • Alt tabanı hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeyi rondonun haznesine koyup iyice özleşene kadar çekin. Elde ettiğiniz yapışkan kıvamlı hamuru kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. Buzdolabına alıp soğutun.
  • Pancarlı üst katı hazırlamak için pancarı ince rendeleyin ve rondoya alın. Muzu doğrayıp ilave edin ve birlikte çekip püre haline getirin. Pancarlı muz püresini bir karıştırma kabına aktarın. Bir gece suda bekletilmiş olan kaju fıstığının suyunu süzüp 400 ml suyla birlikte rondoda çekip püre haline getirin ve pancar püresine ekleyin.
  • Hindistan cevizi yağını ısıtarak eritin. Hindistan cevizi kremasının üzerindeki katı kısmı alıp, erittiğiniz yağ ile birlikte püreye ekleyin ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Pancarlı harcı soğumuş olan tabanın üzerine yayın. Buzdolabının buzluk kısmına alarak 3-4 saat dondurun. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.