ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ŞEFTALİLİ CEVİZLİ KEK

Şeftalili Cevizli Kek

Şeftalili cevizli kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftalili Cevizli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 125 g eritilip soğutulmuş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 orta boy şeftali
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Şeftalili Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içine koyun. Mikser yardımıyla 2-3 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağıyla vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice özdeşleşene kadar çırpmaya devam edin.
  • Kelepçeli kek kalıbının içini yumuşamış tereyağıyla yağlayın. Önce 3 çay kaşığı unu, ardın da 3 çay kaşığı dolusu toz şekeri kek kalıbının içine serpiştirin. Kek kalıbını ters çevirip fazla un ve şekeri dökün. Ardından kabukları soyulup ortadan 2’ye bölünmüş şeftalileri, elma dilimi şeklinde doğrayıp kalıbın çevresine dizin. Ortasına da çekilmiş ceviz içini serpin ve kek harcını üzerine yavaşça yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kahverengi oluncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.