Sarışın Kek

Sarışın Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sarışın Kek için

Malzemeler

  • 10 g tereyağı
  • 200 g esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 120 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 120 g fındık
Sarışın Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını mikro dalga fırında ya da benmari usulü eritin. Şekeri içine ilave edin ve eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı da ilave ederek çırpmaya devam edin.
  2. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu eleyin. Unlu karışımı da yağlı karışıma ekleyin. Sadece hepsi birleşene kadar çırpın. Son olarak fındıkları hamura ekleyip spatula yardımı ile birkaç defa karıştırarak yağlı kağıt serili kare bir fırın kabına aktarın ve üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığında soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo