ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ PORTAKAL ŞURUPLU TERS DÜZ KEK

Portakal şuruplu ters düz kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal şuruplu ters düz kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 150 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 150 g kuru kayısı
  • 225 g hazır kek un
  • 190 g süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu

Şurup için

  • 220 g toz şeker
  • 80 ml portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı su

Portakal şuruplu ters düz kek Nasıl Yapılır

İki 12’li muffin kabını yağlayın. Tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri mikserle iyice çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, yoğurt ve portakal suyunu ilave ederek karıştırın. Muffin kaplarının tabanına birer kuru kayısı yerleştirin. Hamuru kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şurubu hazırlamak için şeker, portakal suyu ve suyu sos tenceresine alın ve kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekletin. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Kekleri fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkartın ve kayısılı tarafı yukarıda kalacak şekilde ızgara teli üzerine dizin. Sıcak olan portakal şurubunu keklerin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.