Pomelolu Bademli Kek

Pomelolu Bademli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pomelolu Bademli Kek için

Malzemeler

21 Cm'lik turta kalıbı için

  • 4 yumurta
  • 90 g tereyağı (Orta erimiş)
  • 3/4 agave şurubu (Veya 1 su bardağı toz şeker)
  • 200 g un
  • 100 g badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı badem aroması
    Ayrıca
  • Yarım kase pomelo (Lif lif ayrılmış)
  • 6 ince dilim pomelo (Kabuğu soyulmuş)
  • Yeteri kadar file badem
Pomelolu Bademli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları mikserde 8 dakika, 3 katı olana kadar çırpın, agaveyi yavaşça ekleyip mikseri kapatın. Tereyağını ekleyip bir süre karıştırın, unları, kabartma tozunu ekleyip yine kısa bir süre karıştırın ve kalıba alın.
  2. Pomelo dilimlerini aralıklı verevine (Hamurun kabarmasına engel olmayacak şekilde) dibe doğru saplayın. Üzerine pomelo tanelerini ve bademi serpiştirip fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve fanlı olarak 45 dakika pişirin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo