ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ POMELOLU BADEMLİ KEK

> POMELOLU BADEMLİ KEK
Pomelolu bademli kek
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pomelolu bademli kek tarifi için malzemeler

21 Cm'lik turta kalıbı için

  • 4 yumurta
  • 90 g tereyağı (Orta erimiş)
  • 3/4 agave şurubu (Veya 1 su bardağı toz şeker)
  • 200 g un
  • 100 g badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı badem aroması
    Ayrıca
  • Yarım kase pomelo (Lif lif ayrılmış)
  • 6 ince dilim pomelo (Kabuğu soyulmuş)
  • Yeteri kadar file badem
Pomelolu bademli kek Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları mikserde 8 dakika, 3 katı olana kadar çırpın, agaveyi yavaşça ekleyip mikseri kapatın. Tereyağını ekleyip bir süre karıştırın, unları, kabartma tozunu ekleyip yine kısa bir süre karıştırın ve kalıba alın.
  • Pomelo dilimlerini aralıklı verevine (Hamurun kabarmasına engel olmayacak şekilde) dibe doğru saplayın. Üzerine pomelo tanelerini ve bademi serpiştirip fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve fanlı olarak 45 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.