ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ POMELOLU BADEMLİ KEK

Pomelolu Bademli Kek

Pomelolu bademli kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pomelolu Bademli Kek Tarifi İçin malzemeler

21 Cm'lik turta kalıbı için

  • 4 yumurta
  • 90 g tereyağı (Orta erimiş)
  • 3/4 agave şurubu (Veya 1 su bardağı toz şeker)
  • 200 g un
  • 100 g badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı badem aroması
    Ayrıca
  • Yarım kase pomelo (Lif lif ayrılmış)
  • 6 ince dilim pomelo (Kabuğu soyulmuş)
  • Yeteri kadar file badem

Pomelolu Bademli Kek Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Yumurtaları mikserde 8 dakika, 3 katı olana kadar çırpın, agaveyi yavaşça ekleyip mikseri kapatın. Tereyağını ekleyip bir süre karıştırın, unları, kabartma tozunu ekleyip yine kısa bir süre karıştırın ve kalıba alın.
  • Pomelo dilimlerini aralıklı verevine (Hamurun kabarmasına engel olmayacak şekilde) dibe doğru saplayın. Üzerine pomelo tanelerini ve bademi serpiştirip fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve fanlı olarak 45 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!