ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MERENGLİ VE LİMONLU CUPCAKE

Merengli Ve Limonlu Cupcake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Merengli Ve Limonlu Cupcake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 120 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 100 gr limon sos (Sf. 47’deki tarif)
  • 3 yumurta akı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz

Merengli Ve Limonlu Cupcake Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve şekeri derin bir kapta mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Yağladığınız cupcake kalıplarına malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Yumurta akını, toz şekeri ve tuzu bir kaba alıp katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına alın. Cupcakeleri yarıya kesip arasına limonlu sostan sürün. Merengi üzerine sıkın. Tekrar 170 derece fırında üst pişirme ayarında merengler kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!