Merengli Ve Limonlu Cupcake

Merengli Ve Limonlu Cupcake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Merengli Ve Limonlu Cupcake için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 120 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 100 gr limon sos (Sf. 47’deki tarif)
  • 3 yumurta akı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
Merengli Ve Limonlu Cupcake

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve şekeri derin bir kapta mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Yağladığınız cupcake kalıplarına malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Yumurta akını, toz şekeri ve tuzu bir kaba alıp katılaşıncaya kadar çırpın ve krema sıkma torbasına alın. Cupcakeleri yarıya kesip arasına limonlu sostan sürün. Merengi üzerine sıkın. Tekrar 170 derece fırında üst pişirme ayarında merengler kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo