ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ MAYALI HAMURDAN KEK

MAYALI HAMURDAN KEK

Mayalı hamurdan kek
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mayalı hamurdan kek tarifi için malzemeler
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş sarı üzüm
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Mayalı hamurdan kek Nasıl Yapılır

  • Orta boy bir tencereye bal, su, süt ve eritilmiş tereyağını aktarın. Kısık ateşte bal eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Hazırladığınız karışımı bir kaba alın. Yumurta, un, maya ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edenceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini örterek 45 dakika mayalanması için bekletin.
  • Kabaran hamuru yoğurmadan 30 eşit bezeye ayırın. Ortası delik klasik kek kalıbını yumuşak tereyağı ile yağlayın. 20 tane bezeyi kalıba gelişi güzel yerleştirin. Bezelerin üzerlerine bir kapta karıştırdığınız toz şeker, ceviz içi ve kuş üzümü karışımından serpiştirin. Kalan 10 adet bezeyi de üstüne koyun.
  • Eritilmiş tereyağı ve balı karıştırıp fırça ile bezelerin üzerine sürün. Bu şekilde üzerini örtüp 25 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!