ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MANDALİNA ŞURUPLU KEK

Mandalina Şuruplu Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalina Şuruplu Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 180 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 185 gr kek unu
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya

Şurup için

  • 6 yemek kaşığı mandalina suyu
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri

Mandalina Şuruplu Kek Nasıl Yapılır?

Şurup için mandalina suyu ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Süt, vanilya ve unu ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın ve fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp şurubu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!