Mandalina Şuruplu Kek

Mandalina Şuruplu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mandalina Şuruplu Kek için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 180 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 185 gr kek unu
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya

Şurup için

  • 6 yemek kaşığı mandalina suyu
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Mandalina Şuruplu Kek

Nasıl Yapılır

Şurup için mandalina suyu ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Süt, vanilya ve unu ilave edip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın ve fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp şurubu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo