ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MADEN SULU ISLAK KEK

Maden Sulu Islak Kek

Maden sulu ıslak kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maden Sulu Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı 
  • Ayçiçek yağı 
  • Yarım çay bardağı su 
  • 2 su bardağı un 
  • 2 yemek kaşığı kakao 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Üzeri için

  • 1 su bardağı krema 
  • 200 g bitter çikolata 
  • Hindistan cevizi

Maden Sulu Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Maden suyu ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayçiçek yağı ve suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Elediğiniz un, kakao, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı yağladığınız bir kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 
  • Üzeri için, kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. İri parçalara böldüğünüz çikolatayı ilave edip karıştırın. Kekinizin üzerine bir çatal yardımıyla delikler açın. Sosu kekin üzerine gezdirin. Kek sosu çektiğinde üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!