ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LİMONLU VE RİCOTTA PEYNİRLİ KEK

Limonlu Ve Ricotta Peynirli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Ricotta Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 175 gr tereyağı
  • 250 gr ricotta peyniri
  • 175 gr toz şeker
  • 3 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 3 yumurta
  • 125 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Limonlu Ve Ricotta Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kare kek kalıbının her tarafını yağlayın.

Toz şeker ve tereyağını mikserle iyice çırpın. Rendelenmiş limon kabuğu, ricotta ve yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını çırpıp diğer karışıma ilave edip iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.

Hamuru kalıba dökün ve üzeri kızarıncaya kadar 35 dakika pişirip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!