ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ LİMONLU VE GLAZÜRLÜ KEK

Limonlu Ve Glazürlü Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Glazürlü Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 60 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 180 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 3 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 230 gr toz şeker
  • 100 ml krema
  • 20 ml kaynar su
  • 100 gr pudra şekeri
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz

Limonlu Ve Glazürlü Kek Nasıl Yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Yumurta, şeker, krema, su, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Tereyağını ekleyin. Hamuru kalıba aktarıp 40-50 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Pudra şekerini bir kabın içine eleyin. 20 ml kaynar su ve birkaç damla limon suyu ekleyip kaseyi sıcak su dolu tencereye yerleştirin ve 1-2 dakika sürekli karıştırın. Karışımı kekin üzerine yayın. İsteğe göre limon dilimleri ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!