ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KURU MEYVELİ İSKOÇ KEKİ

Kuru Meyveli İskoç Keki

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuru Meyveli İskoç Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kuru yaban mersini
  • 1 çay bardağı küp doğranmış kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru dut
  • Yarım su bardağı kuru çilek

Kuru Meyveli İskoç Keki Nasıl Yapılır?

Pudra şekeri ve tereyağını bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde çırpmaya devam edin. Hamuru rulo şeklinde sarıp üzerini streç film ile sarın. Bir gece dondurucuda bekletin. Bir fırın kabının tabanına toz şekeri serpin. Üzerine kuru meyveleri serpin. Üzerine dondurucudan çıkarttığınız hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip servis yapın. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!