ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KURU FASULYE KEKİ

Kuru fasulye keki

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulye keki tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kuru fasulye
  • 5 yumurta
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı süt

Kuru fasulye keki Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri de çok ilgi görüyor...

Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli
geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.Süzüp püre haline getirin.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sırasıyla fasulye püresi, 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu, kabartma tozu, tarçın, ince çekilmiş antepfıstığı ve tuzu ekleyerek
pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. En son yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru
havalandırarak hafifçe karıştırın.

Karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzeri için 1 çorba kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpın. Üzerine yumurta sarılı karışımı sürün. Keki tekrar fırına verin. Isıyı 170 dereceye
indirip 45-50 dakika daha pişirin.

Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyip servis tabağına alın ve servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.