ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KURU DOMATESLİ VE BİBERİYELİ KEK

Kuru Domatesli Ve Biberiyeli Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Domatesli Ve Biberiyeli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 500 gr margarin
  • 20 gr tuz
  • 50 gr instant maya
  • 40 gr toz şeker
  • 3 yumurta
  • 200 ml soğuk su
  • 5 gr kuru biberiye

Krema için

  • 200 gr tereyağ
  • 200 gr krem peynir
  • 5 gr kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 50 gr kuru domates
  • 20 gr kıyılmış dereotu

Kuru Domatesli Ve Biberiyeli Kek Nasıl Yapılır?

Un, margarin, tuz, maya, şeker, yumurtalar, soğuk su ve biberiyeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ve yoğurun. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp içleri yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Krema için, tereyağı ve krem peyniri mikserle çırpın. Tuz ve pul biber ilave edin. Ilınmış olan keklerin üzerine krema torbası yardımıyla kremayı sıkın. Dereotu ve kuru domates ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!