ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KÜLAHTA KEK

Külahta kek

Külahta kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Külahta kek tarifi için malzemeler

  • 10 dondurma külahı
  • 300 g bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • Renkli şekerlemeler
  • File Antep fıstığı

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı elma rendesi
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Truff için

  • Artan kek
  • 1 kutu krema

Külahta kek Nasıl Yapılır

  • Derin bir kapta yumurtayı, 1 su bardağı şekerle, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, elma ve havuç rendesini ekleyip tekrar çırpın ve kek karışımını kenara alın.
  • Muffin tepsisine alüminyum folyo serin ve külah sayısı kadar delik açın. Dondurma külahlarını bu deliklere yerleştirin ve hazırladığınız kek karışımını içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına külahları koyun. 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Kalan karışımı bir kek kalıbına dökün ve 180 dereye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişen keki soğuyunca ufalayın ve 1 kutu krema ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 10 eşit parçaya bölerek toplar oluşturun. Oluşturduğunuz kek toplarını külahların üstüne yerleştirin.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, içine tereyağını da ekleyerek karıştırın. Kıvam alan çikolatayı keklerin üzerine sürün. Arzu ettiğiniz malzemeler ile üzerlerini süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.