Krokanlı Karamelli Kek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Krokanlı Karamelli Kek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 2~3 damla limon suyu
- 1 su bardağı su
Hamuru için
- 1 su bardağı pudra şeker
- 200 gr tereyağı
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 3/4 kutu krema
Krokan için
- 1 su bardağı toz şeker
- 2~3 damla limon suyu
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Krokanlı Karamelli Kek Nasıl Yapılır?
- Karamel için çelik bir tavada toz şeker ve 2-3 damla limon suyunu pişirin. Şeker eriyince suyu ekleyip kaynatın.
- Hamur için pudra şeker ve tereyağını karıştırın. Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
- Karamel sosun yarısını sütle karıştırın. Kek kalıbına döküp üzerine hamuru ekleyin ve 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
- Kalan karamel sosa kremayı ekleyip karıştırın ve fırından çıkınca kekin üzerine soğuk olarak dökün. Servis tabağına ters çevirin.
- Krokan için, toz şeker, limon suyu ve dövülmüş cevizi bir kapta şeker eriyince kadar pişirin.
- Karamel haline gelince yağlı kağıdın üzerine dökün. Katılaşınca parçalayıp kekin üzerini krokanla süsleyin ve servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR