ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KROKANLI KARAMELLİ KEK

Krokanlı Karamelli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krokanlı Karamelli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 su bardağı su

Hamuru için

  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 3/4 kutu krema

Krokan için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2~3 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Krokanlı Karamelli Kek Nasıl Yapılır?

  • Karamel için çelik bir tavada toz şeker ve 2-3 damla limon suyunu pişirin. Şeker eriyince suyu ekleyip kaynatın.
  • Hamur için pudra şeker ve tereyağını karıştırın. Yumurta, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  • Karamel sosun yarısını sütle karıştırın. Kek kalıbına döküp üzerine hamuru ekleyin ve 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  • Kalan karamel sosa kremayı ekleyip karıştırın ve fırından çıkınca kekin üzerine soğuk olarak dökün. Servis tabağına ters çevirin.
  • Krokan için, toz şeker, limon suyu ve dövülmüş cevizi bir kapta şeker eriyince kadar pişirin.
  • Karamel haline gelince yağlı kağıdın üzerine dökün. Katılaşınca parçalayıp kekin üzerini krokanla süsleyin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!