Krem Peynirli Çikolatalı Kek

Krem Peynirli Çikolatalı Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Krem Peynirli Çikolatalı Kek için

Malzemeler

Kek hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 225 g eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü

İç dolgusu için

  • 225 g krem peynir
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz frambuaz reçeli

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Frambuaz
Krem Peynirli Çikolatalı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta toz şeker, tereyağı, yumurta, su ve vanilyayı bir mikser yardımıyla çırpın.
  2. Kuru malzemelerle hazırladığınız karışımı yavaşça ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
  3. İç dolgusu için, krem peynir, toz şeker, yumurta ve frambuaz reçelini bir kaba alın. Mikser yardımıyla çırparak bir kaseye aktarıp buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
  4. Kek kalıbını hafif yağlayıp az miktarda un serpin. Kek harcının yarısını kalıba dökün. Frambuazlı ve krem peynirli karışımı ekleyerek üzerine kalan harcı dökün.
  5. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip frambuazla süsleyerek dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo