ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KREM PEYNİRLİ ÇİKOLATALI KEK

Krem peynirli çikolatalı kek

Krem peynirli çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krem peynirli çikolatalı kek tarifi için malzemeler

Kek hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 225 g eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü

İç dolgusu için

  • 225 g krem peynir
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz frambuaz reçeli

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Frambuaz

Krem peynirli çikolatalı kek Nasıl Yapılır

Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta toz şeker, tereyağı, yumurta, su ve vanilyayı bir mikser yardımıyla çırpın. Kuru malzemelerle hazırladığınız karışımı yavaşça ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın. İç dolgusu için, krem peynir, toz şeker, yumurta ve frambuaz reçelini bir kaba alın. Mikser yardımıyla çırparak bir kaseye aktarıp buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Kek kalıbını hafif yağlayıp az miktarda un serpin. Kek harcının yarısını kalıba dökün. Frambuazlı ve krem peynirli karışımı ekleyerek üzerine kalan harcı dökün. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip frambuazla süsleyerek dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.