ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KREM PEYNİRLİ ÇİKOLATALI KEK

Krem Peynirli Çikolatalı Kek

Krem peynirli çikolatalı kek

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Krem Peynirli Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı kakao
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 225 g eritilmiş tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü

İç dolgusu için

  • 225 g krem peynir
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz frambuaz reçeli

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Frambuaz

Krem Peynirli Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir karıştırma kabında un, kabartma tozu, karbonat, kakao ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta toz şeker, tereyağı, yumurta, su ve vanilyayı bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Kuru malzemelerle hazırladığınız karışımı yavaşça ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
  • İç dolgusu için, krem peynir, toz şeker, yumurta ve frambuaz reçelini bir kaba alın. Mikser yardımıyla çırparak bir kaseye aktarıp buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin.
  • Kek kalıbını hafif yağlayıp az miktarda un serpin. Kek harcının yarısını kalıba dökün. Frambuazlı ve krem peynirli karışımı ekleyerek üzerine kalan harcı dökün.
  • Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip frambuazla süsleyerek dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!