ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARIŞIK PEYNİRLİ VE BİBERLİ TAM BUĞDAY UNLU KEK

Karışık Peynirli Ve Biberli Tam Buğday Unlu Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karışık Peynirli Ve Biberli Tam Buğday Unlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 200 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı tam buğday unu
  • 5~6 dal maydanoz ve dereotu
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber

Karışık Peynirli Ve Biberli Tam Buğday Unlu Kek Nasıl Yapılır?

Biberleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyip biberleri hafif soteleyin. Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve peynirleri ekleyip çırpmaya devam edin. Ilınan biberleri ekleyin. Tam buğday unu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak ince kıydığınız yeşillikleri ekleyin. Yağladığınız fırın kabına malzemeyi aktarın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 55-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!