ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAKAOLU KEK

Kakaolu Kek

Kakaolu kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 220 g buğday unu
  • 260 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı ince deniz tuzu
  • ¾ su bardağı su 
  • 40 g kakao
  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 75 ml süt
  • 2 tatlı kaşığı vanilya

Sosu için

  • 50 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 ml süt
  • 350 g pudra şekeri

Üzeri için

  • 20 g kırılmış ceviz içi

Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?

  • Un, toz şeker, karbonat ve tuzu geniş bir kaba alıp harmanlayın. Bir sos tenceresinde su, kakao, tereyağının yarısı ve zeytinyağını karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak pişirin. Unlu karışımı ekleyip mikserle çırpın. Yumurtalar, sütün yarısı ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzeme iyiyce özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
  • Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  • Sosu için, yağlar, kakao ve sütü bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ocaktan alıp pudra şekerini ilave edin ve karışıma yedirerek karıştırın. Hazırladığınız sosu ılınan kekininizin üstüne döküp kırılmış ceviz içi serpin. Soğuduktan sonra kare dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!