ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ İNGİLİZ KEKİ

İngiliz Keki

İngiliz keki

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İngiliz Keki Tarifi İçin malzemeler

  • 7~8 kuru kayısı
  • 6~7 kuru incir
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çiğ badem
  • Yarım su bardağı Antep fıstığı
  • 15 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri için

  • Tuzsuz ve kabuksuz yer fıstığı

İngiliz Keki Nasıl Yapılır?

Kayısıları ve kuru incirleri ılık su dolu bir kaseye alarak yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Küp formunda doğrayıp ayrı bir kaba alın. Kuru üzüm, ceviz içi, tarçın, badem ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve pudra şekerini geniş bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmadan alttan üste doğru bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırın. Kuru meyveli karışımı ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına dökerek üzerine yer fıstıklarını serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!