ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ İNCİRLİ MUHALLEBİLİ KEK

İncirli Muhallebili Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncirli Muhallebili Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 6~7 kuru incir
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml krema

İncirli Muhallebili Kek Nasıl Yapılır?

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın. Şekeri ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın. Un, ceviz içi, kabartma tozu ve tavla zarı şeklinde doğranmış incirleri ilave edip kaşıkla karıştırın. 25-30 santim çapında içi yağlanmış yuvarlak bir cam kaba hazırladığınız kek hamurunu aktarın. Kek harcını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Keki fırından alıp sıcak olacak şekilde saklayın. Granül kahve ve toz şekeri ılık suya aktarıp karıştırarak eritin ve sıcak kekin üzerine gezdirin. Muhallebi için, nişasta, un ve şekeri bir tencereye aktarıp sütü de azar azar ekleyin ve tel çırpıcı yardımıyla çırpın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kremayı da ilave edip mikserle 7-8 dakika çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine gezdirip buzdolabında bir gece bekletin. Cevizle süsleyerek servise yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!