ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ İNCİRLİ ISLAK KEK

İncirli Islak Kek

İncirli ıslak kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet incir
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

İncirli Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar 5 dakika boyunca çırpın. Suyu ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  • Elenmiş unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp sıvı karışıma ekleyin.
  • Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • İnce ve yuvarlak dilimlenmiş incirleri nişasta ile hafifçe karıştırıp, kek hamurunun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Ayrı bir yerde vişne suyu ile pudra şekerini karıştırın. Keki fırından çıkarın, henüz kek sıcakken hazırladığınız vişneli pudra şekerini dökün.
  • Yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Çok sevilen meşhur bol soslu ıslak kek tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!