ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ İNCİRLİ ISLAK KEK

İncirli Islak Kek

İncirli ıslak kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet incir
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

İncirli Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar 5 dakika boyunca çırpın. Suyu ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  • Elenmiş unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp sıvı karışıma ekleyin.
  • Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak tüm malzemeyi karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • İnce ve yuvarlak dilimlenmiş incirleri nişasta ile hafifçe karıştırıp, kek hamurunun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Ayrı bir yerde vişne suyu ile pudra şekerini karıştırın. Keki fırından çıkarın, henüz kek sıcakken hazırladığınız vişneli pudra şekerini dökün.
  • Yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Çok sevilen meşhur bol soslu ıslak kek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.