ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HELVALI KEK

Helvalı Kek

Helvalı kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Helvalı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 g kakaolu tahin helvası

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Helvalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve yumurtaları geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, su, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Tahin helvasını bir kasede ezin. Kek harcına ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine toz Antep fıstığı serpip dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!