ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ FINDIKLI VE LOR PEYNİRLİ KEK

Fındıklı Ve Lor Peynirli Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Ve Lor Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 5 güneşte kurutulmuş kayısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 1 su bardağı lor peyniri

Fındıklı Ve Lor Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

Kayısıları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tereyağı, şeker ve yumurtaları geniş bir kaptamikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Vanilya, kayısı, süt, fındık içinin yarısı ve lor peynirini ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Hazırladığınız kek harcını yağlanmış baton kek kalıbına doldurun. Üzerine kalan fındığı serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!