ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ERİKLİ VE KREMALI KEK

Erikli Ve Kremalı Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Erikli Ve Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 g tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 220 g toz şeker
  • 300 g kek unu
  • 200 g kuru erik
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı su

Kreması için

  • 1 vanilya çubuğu
  • 330 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 75 g toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası

Erikli Ve Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

  • Krema için vanilya çubuğunu kopmayacak şekilde uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve sos tenceresine aktarın.
  • Süt ekleyip ısınmaya bırakın. Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı bir kasede çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Karışımı süzerek tekrar sos tenceresine alın ve yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın.
  • Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamurun ¼’ ünü ayırın.
  • Kalanını yağlayıp hafif un serptiğiniz kelepçeli kek kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde yayın. Kremayı üzerine aktarın.
  • Erikleri kremanın üzerine yerleştirin. Ayırdığınız hamuru eriklerin üzerine yayın.
  • Yumurta sarısı ile suyu çırparak hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtıılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!