ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ELMALI VE ZENCEFİLLİ KEK

Elmalı Ve Zencefilli Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Ve Zencefilli Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 elma
  • 3 yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı süt
  • ¾ su bardağı ayçiçek yağı
  • 50 g tereyağı (eritilmiş)
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2.5~3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Elmalı Ve Zencefilli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra sırayla süt, ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin. Taze zencefili de ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak üzerine elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunu kalıba aktarın. Elmaların kabuklarını soyup boyuna yarıya bölün. Kek hamurunun üzerine çekirdek kısmı size bakacak şekilde elmaları dizin. Önceden ısıtılmamış fırına keki alın. 160 derecede yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!