ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ELMALI VE TARÇINLI KEK

Elmalı Ve Tarçınlı Kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Tarçınlı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 15 golden elma
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın

Elmalı Ve Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek de tarifleri çok ilgi görüyor...

Yumurtalar ve 1.5 su bardağı tozşekeri çukur bir kaseye alıp köpük köpük olana kadar mikserle yüksek devirde çırpın. Zeytinyağı ve bir su bardağı sütü yumurtalara ilave edin.

Un, pirinç unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaseye alıp harmanlayın. Yumurtalı ve sütlü karışıma ekleyip karıştırın. Bütün malzemeleri pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın.

Golden elmaları soyup dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bir süre bekletin. Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş yuvarlak kek kalıbına dökün. Limonlu suda beklettiğiniz elma dilimlerini süzüp kağıt havluyla kurulayın.

Dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine hafif sırt sırta gelecek şekilde yerleştirin. Tozşekerin yarısını ve tarçını dilimlenmiş elmaların üzerine süzgeçle serpiştirin.

Hazırladığınız kek harcını önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35- 40 dakika pişirin. Fırından alıp kalan şekeri üzerine serpin ve ılınmaya bırakın. Ilınınca servis tabağına alıp dilimleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!